Weerwerk schrijft open brief over werkomstandigheden in de dienstenchequesector

Als huisartsen, arbeidsgeneesheren en syndicalisten van Weerwerk hebben wij het initiatief genomen om deze petitie te starten. Het wordt hoog tijd dat de werkomstandigheden van werknemers in de dienstenchequesector verbeteren.

Als artsen maken wij ons zorgen over hun gezondheid. Op donderdag 28 november 2019 legden de werknemers in de dienstenchequesector het werk neer. Het statuut van poetshulp is precair en velen onder hen krijgen af te rekenen met gezondheidsproblemen. Sterfte door longziektes komt meer voor bij poetshulpen dan in de gemiddelde bevolking. Het aantal problemen van spieren en gewrichten is veel hoger dan in andere beroepen. Wanneer de cijfers van gezondheidsklachten zo hoog liggen, is dat omdat het werk ziek maakt. Het werk dient zich aan te passen aan de mens, niet andersom.

De initiële ondertekenaars van deze brief komen uit verschillende hoeken van de samenleving: artsen, academici, ziekenfondsen en werknemers. Maar deze brief richt zich tot iedereen, gebruikers van het dienstenchequesysteem of niet: gezondheid op het werk is een zaak van iedereen!

Hier kan u de open brief lezen en de petitie ondertekenen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: