Opmerkelijk arrest over re-integratie

Het niet voorzien van aangepast werk en het ont​slag van een werknemer die nog niet volledig gerevalideer​d was van lymfeklierkanker, kan gezien worden als een vorm van discriminatie… zo besliste de rechter van het arbeidshof in Brussel en de werkgever werd veroordeeld tot het betalen van een vergoeding (12.500​€).

De werkne​e​mst​e​r in kwestie had na haar volledige afwezigheid omwille van lymfeklierkanker nood aan een aanpassing van de arbeidstijd om zo gel​ei​delijk haar werk te kunnen hervatten, iets wat haar werkgever weinig zou gekost hebben maar hetwelk hij toch weigerde.   Zo leert ons een artikel op vrtnws.
Anno 2018 lijkt het evident dat een werkgever een zieke/revaliderende werknemer niet zomaar een C4 geeft…toch? De nieuwe re-integratiewetgeving resulteert alvast in veel ontbindingen ​van het arbeidscontract ​omwille van medische overmacht (lees ‘ontslag medische redenen’). Maar liefst 70% van de werknemers die in een re-integratietraject stappen eindigen met een C4. Iemand die in zo’n re-integratie traject stapt is maar beter voorbereid…
Weerwerk en ABVV organiseren een studiedag met alle betrokken actoren om deze nieuwe wetgeving tegen het licht te houden en om concrete handvaten aan te leveren die de langdurige zieke​kunnen ​help​en z’n functie te behouden en op een gezonde manier terug aan de slag te gaan. Na afloop kent u o.a. het an​t​woord op de volgende  vragen: 
  • Zijn zieke werknemers geholpen met de nieuwe reïntegratiewetgeving van Maggie De Block?
  • Wat zijn de mogelijkheden voor de werknemer, vakbond of arts indien de werkgever de re-integratie vraagt, of indien de arbeidsgeneesheer de werknemer definitief  ongeschikt verklaart?
  • Hoe zit het nu met dat ‘aangepast werk’ in België, kan de werkgever dit zomaar weigeren?
  • Wat zijn de veilige alternatieven voor ​een formeel re-integratie ​traject​?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Maak een gratis website of blog op WordPress.com.

Omhoog ↑

%d bloggers liken dit: